top of page

Verbeter de reis van jouw klant: Van pre-sales tot after-sales

Klaar om de klantreis te transformeren? Van pre-sales tot after-sales, laten we ervoor zorgen dat elke stap een glimlach op het gezicht van jouw klanten tovert.


Een grandioze pre-saleservaring: "De eerste indruk telt!"

De customer journey begint al voordat een klant daadwerkelijk iets bij je koopt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je potentiële klanten een grandioze eerste indruk van je bedrijf krijgen. Denk aan een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website, waarop je jouw producten of diensten op een overzichtelijke manier presenteert.


 • Domineer Google met SEO & SEA: vergroot je online zichtbaarheid en trek meer potentiële klanten aan!

 • Voeg persoonlijkheid toe aan je website door middel van pakkende en grappige teksten, en laat je klanten zien waarom jouw bedrijf uniek is.

 • Trek de aandacht van jouw doelgroep. Speel in met leuke content om jouw doelgroep te verassen.


Maak een verbinding met je klant: Geen afstand, maar nauw contact!

Wees proactief: wacht niet tot je klanten contact met jou opnemen. Neem zelf het initiatief en wees proactief in het communiceren met hen.

 • Stuur regelmatig gepersonaliseerde e-mails om hen op de hoogte te houden van nieuwe producten of aanbiedingen.

 • Laat klanten voelen dat je altijd beschikbaar bent en bereid bent om te helpen.

 • Behandel je klanten als individuen, niet als nummers. Gebruik namen in de communicatie en probeer persoonlijke details te onthouden. Stuur bijvoorbeeld een verjaardagskaart.


Een avontuurlijke aankoopervaring: wees de Indiana Jones van het winkelen!

Niets is saaier dan een voorspelbare en eentonige winkelervaring. Maak van het winkelen bij jouw bedrijf een avontuur! Denk aan ludieke acties, zoals het verstrekken van geheime codes voor extra kortingen.


 • Creëer een opwindende sfeer, met aantrekkelijke productdisplays en enthousiast personeel dat klaarstaat om klanten te helpen.

 • Wees conversiegericht: Stuur klanten op een gestructureerd avontuur naar de aankoop door duidelijke call-to-actions, overtuigende productinformatie en eenvoudige checkout-processen.


Magische after-saleservaring: "Blijf de klant betoveren!"

De klantreis eindigt niet bij de aankoop. Nee, nee, nee! Het is nu tijd om je klanten te betoveren met een magische after-saleservaring. Zo krijg je meer loyale klanten!


 • Stuur een gepersonaliseerd bedankkaartje met een grappige boodschap na elke aankoop.

 • Organiseer speciale evenementen voor je trouwe klanten. Blijf je klanten verrassen en ze zullen keer op keer bij je terugkomen.

 • Blijf na de aankoop in contact met je klanten en stuur regelmatig gepersonaliseerde berichten. Denk aan persoonlijke mails of exclusieve aanbiedingen op basis van hun eerdere aankopen.


Conclusie: Maak van de klantreis een onvergetelijk avontuur!

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist de reis van jouw klant van pre-sales tot after-sales naar een hoger niveau getild. Door het creëren van een grandioze pre-saleservaring, een avontuurlijke aankoopervaring en een magische after-saleservaring, zorg je ervoor dat klanten niet alleen tevreden zijn, maar ook enthousiaste ambassadeurs van jouw bedrijf worden.


Ben je klaar om de klantreis te transformeren en van elke stap een glimlach op het gezicht van jouw klanten te toveren? Of wil je gewoon even sparren over andere opties? Plan een koffiemomentje in!Tags:

bottom of page