top of page

Van webshops groeien naar bomen planten!

2022 was een mooi jaar voor ons. Zo groeide we naar meer klanten en genereerde we ook meer omzet voor onze klanten dan ooit tevoren. We hebben partners en klanten prachtige kerstpakketten bezorgd en hebben vooral eens even goed nagedacht. Want wat is onze rol als online marketingbureau?


Bewust zijn van onze positie in de wereld.

Als online groeipartner van veel bedrijven helpen we al meer dan 10 bedrijven maandelijks met het groeien van hun bedrijf op online gebied. Nieuwe leads maar ook veel nieuwe online verkopen. Daar is opzichte niets mis mee.


Zo proberen we onze ecologische voetafdruk te beperken. We fietsen iedere dag naar kantoor en rijden het liefste nooit in de spits.

Waar we ons wel bewust van zijn geworden afgelopen jaar is de positie die we WEL hebben op de ecologische voetafdruk van andere bedrijven.


Ieder bedrijf dat wij helpen met maandelijks meer verkopen realiseren heeft wel een grotere ecologische voetafdruk vergeleken met ons. Natuurlijk proberen we het aantal retouren tot 0 te beperken, bijvoorbeeld door een goede maattabel te coderen op de website. Daar schreven we ooit al eens deze blog over.


Feit blijft wel dat met deze online verkopen meer busjes van PostNL moeten rijden, die echt niet schoon zijn. Er moeten meer bomen gekapt worden voor al het verpakkingsmateriaal en bij retouren is het helemaal drama.


Mand: Wij dragen ook bij aan de ecologische voetafdruk van andere bedrijven door verkoop te stimuleren.Fysieke winkel She's Different Rijssen

Hoe gaan we dat fixen in 2023?

We denken dat we eens andersom moeten redeneren als online marketingbureau.

"Hoe kunnen wij samen met onze klanten iets terug doen voor het milieu op een leuke manier?"

Met deze gedachte zijn we eind december om de tafel gaan zitten om te bedenken hoe we iets terug kunnen doen voor het milieu, waarbij we authentiek blijven en er ook nog iets leuks mee kunnen doen.


We willen het niet zien als een vervelende compensatie, maar als een uitdaging om zo veel mogelijk te doen voor een positieve verandering voor het milieu.


Dat hadden we natuurlijk kunnen doen door een toeslag te rekenen op onze facturen maar dat zien we anders.


Precies, dat zien wij anders!

We zijn niet bang voor een beetje competitie en een leuk spelletje. Dus hebben we het volgende bedacht:

"Voor iedere factuur die wij mogen sturen planten we een boom. Hoe meer facturen wij mogen sturen, hoe meer bomen wij gaan planten. "

Zo draaien we onze groene belofte om tot een win win situatie. We gaan zoveel mogelijk bomen planten en onze klanten helpen ons mee. Natuurlijk gaan we geen gekke donatie doen aan een organisatie die voor ons de bomen plant. Nee, handen uit de mouwen en planten die bomen.


Wil jij ons ook helpen met het planten van zoveel mogelijk bomen?

We hebben jullie namelijk nodig. Want zonder klanten, geen bomen. Ons doel is om zoveel mogelijk bomen te planten.


Dus help je ons mee met het planten van bomen? Dan krijg je er gewoon marketing bij. Jij de beste marketing, wij weer een stapje dichter bij ons doel!


1 januari 2024 weten we de eindstand. In die tussentijd kun je al wat doen. Plan een kennismakingsgesprek met ons in. Helpen wij je verder!


bottom of page