top of page

Drie tips om meer leads te krijgen op je openstaande vacature!

Arbeidskrapte, we hebben er allemaal mee te maken. Hoe zorg je er nu voor dat mensen voor jouw bedrijf kiezen en niet voor een ander? Dat leggen we je hier uit!Verkoop het bedrijf, niet de vacature!

De krapte op de arbeidsmarkt. We kunnen er kort over zijn maar we vissen allemaal in dezelfde vijver met vissen. Als we vacatures langs zien komen op LinkedIn valt het ons op dat de meeste bedrijven enorm veel geld steken in het verkopen van de vacature. Soms zien we een advertentie die onze aandacht trekt, maar het merendeel is verkopen van 'weer een vacature'. Zonde!


Vanuit de praktijk maken we mee dat wanneer je het bedrijf goed weet te verkopen in plaats van de vacature mensen eerder geneigd zijn te solliciteren. We willen allemaal een leuke werkomgeving, niet waar? Probeer daarom een vleugje humor in je campagne te brengen en breng het bedrijf naar voren zoals het daadwerkelijk is. Daar ligt de kracht!
Benoem het salaris in je advertentie.


Salaris, niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Vooral niet wanneer je een vacature moet vullen. Want onduidelijkheid leidt tot afstoten. Daarom is het belangrijk het salaris te vermelden in je vacature. Doe je dit niet, is je potentiële lead weg!


Vermeld daarom nooit "Je ontvangt een marktconform salaris." maar zeg eerder "Het salaris is €3300,- bruto op basis van 36 uur per week."


Mensen weten gelijk wat ze kunnen verwachten en wat de inspanning is die er tegenover staat. Die duidelijkheid zorgt voor vertrouwen en een soepeler lead generatie proces.
Je eigen medewerkers, de beste reclame!

Je medewerkers zijn wat ons betreft het uithangbord voor je bedrijf of de tegenstribbelende factor in je organisatie. Is jouw bedrijfscultuur op orde? En is je personeel tevreden? Dan heb je meer garantie op kwalitatieve leads via medewerkers wanneer er een vacature openstaat.!


Het is namelijk mond tot mond reclame waar geen advertentie tegenop kan. Het is gratis, en mensen nemen de informatie eerder aan van kennissen, vrienden of familie dan van een vreemde. Je hebt dus zelf in de hand hoe goed het uithangbord van je bedrijf is. Mooi toch?


Ook biedt een bekende binnen een bedrijf vertrouwen voor de lead om te solliciteren of in contact te komen met de juiste persoon.


Kortom, investeer in je medewerkers, dan komt dat terug!

Optimaliseer je landingspagina's!

Wanneer je doelgroep de advertentie ziet en doorklikt naar de landingspagina achter de advertentie is het belangrijk dat je jouw leads gaat converteren. Wat ons betreft kan daar nog een wereld gewonnen worden.


Zorg voor een duidelijke en heldere structuur op deze pagina.

Zo heeft de bezoeker zo min mogelijk afleiding, en die afleiding die kost je mogelijke leads. Mensen zijn enorm kort op je website. Dan is een overvolle pagina vaak de reden dat mensen afhaken.


Som de voordelen van de vacature op.

Mensen lezen maar weinig en scannen veel. Het is daarom in je voordeel om ervoor te zorgen dat je nog even alle voordelen kort opsomt en bijvoorbeeld dik gedrukt maakt. Dat valt op!


Meer manieren om je gegevens achter te laten = meer leads.

Het klinkt simpel, maar dit is de grootste dealbreker die we vandaag de dag zien bij online vacatures. Een lang formulier waar eigenlijk alles van je gevraagd wordt. Daar zit dan ook echt werkelijk niemand op te wachten.


Zorg in plaats van een lang formulier voor minimaal 5 verschillende manieren om gegevens achter te laten, bijvoorbeeld:


- Koffiemoment inplannen op basis van e-mail adres

- Gratis informatiepakket op basis van e-mail adres

- Belafspraak op basis van telefoonnummer en voornaam.


Wees hier creatief in! Er is altijd meer mogelijk dan je denkt.
Zit je nu met dit vraagstuk of heb je een vacature die al een tijd open staat? Plan eenvoudig een kennismaking met ons!
bottom of page