top of page

Marketingtrends voor 2023!

2023 is al een maand onderweg. Om jou de aankomende 11 maanden van dit jaar te laten groeien hebben we alle trends op een rijtje gezet.

Gebruik van AI.

Je kunt er niet meer omheen, Artificial Intelligence. Met wereldwijde aandacht voor de toepassingen van Open AI, zoals ChatGPT is dit de grootste trend die we verwachten voor 2023. Niet alleen ChatGPT gaat enorme impact hebben, ook andere toepassingen zoals Jasper AI en meer. Voor jullie hebben we een overzicht gemaakt van generatieve toepassingen per categorie.

Fysieke winkel She's Different Rijssen
"Prediciting the future isn't magic, it's artificial intelligence." - Dave Waters

Neem AI niet klakkeloos over, bijvoorbeeld met Chat GPT. Onze verwachting is dat Google dit echt in de toekomst gaat afstraffen. Zie ChatGPT als een hulpmiddel voor jezelf en (nog niet) als vervanger van jezelf.


Local SEO & Google My Business.

Local SEO is hoe goed je vindbaar bent in de regio. Dat heeft met een hoop factoren te maken. Een die je zelf in de hand hebt, is het optimaliseren van je Google My Business profiel.


Onze drie takeaways voor een betere local SEO zijn:


- Verzamel Google reviews en reageer hierop.

- Geef zoveel mogelijk informatie over jouw bedrijf. Van diensten tot openingstijden.

- Ben duidelijk in wat je bedrijf allemaal doet. Vul dus ook alle subcategorieën in.


Video content en de invloed van TikTok.

Social media verandert bijna met de maand. Van de opkomst tot BeReal tot nieuwe TikTok trends, alles lijkt er in een mum van tijd te zijn en dan moet je als ondernemer meedoen.


Wat kun je op social media verwachten in 2023? Een hoop wat ons betreft.


Zo verdwijnt de statische foto content meer en meer en pakt video content dit over. Denk aan Instagram reels bijvoorbeeld. Dit is natuurlijk een mooi bruggetje naar het platform TikTok.TikTok is al jaren niet meer het platform waar pubers van 12 aan het dansen zijn, maar heeft met het jaar een steeds bredere doelgroep. De aanname die ik doe is dat jij nu ook een TikTok account hebt, of deze heel snel gaat hebben.


Waar zien wij kansen voor jou als ondernemer:

- Begin met het aanmaken van een TikTok account en probeer eens wat. Geen zorgen, iedereen moet ergens beginnen.

- Investeer wekelijks in het maken van video content. Nee, geen bedrijfsvideo iedere week maar bijvoorbeeld een 'unboxing video'. Simpel met je telefoon te filmen.

- Forceer jezelf om zoveel mogelijk reel content te maken. Het effect van een goede trend meepakken, daar kan geen advertentie tegenop.


Tot slot

We zijn met Innomarca hard aan het groeien en daar kunnen we jouw hulp bij gebruiken. Ben je op zoek naar een toffe marketing communicatie stage en wil je ons en onze klanten helpen met het groeien van hun socials? Dan ben jij de persoon die we zoeken!


Plan een koffiemomentje in en dan zien we je snel!
bottom of page