top of page

Je onderneming goed online in vijf stappen

Bijgewerkt op: 24 dec. 2021Als beginnende ondernemer kan het enorm lastig zijn je bedrijf van de grond te krijgen. Geloof ons, we weten er alles vanaf. Social media, Google mijn bedrijf, SEO, SEA, je wordt bekogeld met allerlei termen, maar hoe zet je je bedrijf nu goed neer. Wij helpen je verder.Begin bij het begin


Maak het niet moeilijker dan het al is. Als startend ondernemer heb je een enorm goed idee, of ga je de markt veroveren met jouw onderscheidende dienst of product. Wellicht heb je al een bedrijfsnaam bedacht of weet je nog niet goed waar je moet beginnen. Het is dan belangrijk te beginnen bij de volgende vragen.


  • Wie ben ik?

  • Hoe kijk ik naar de wereld?

  • Welke bijdrage kan ik aan de wereld leveren?

  • Hoe zet ik mijn ideeën om in actie?


Als je deze vragen hebt beantwoord kun je beginnen met het uitzetten van je bedrijf online.
Branding, logo en kleur zonder gezeur.


Als ondernemer is het belangrijk te weten welk kleuren passen bij jouw bedrijf. Een simpele tool die daarbij kan helpen is coolors.co.


Deze tool selecteert kleuren die bij elkaar passen. Een soort gokkast lijkt het wel, met iedere keer andere kleuren. Het fijne hieraan is dat je kleuren vast kunt zetten die je wel bevallen en voila, binnen no-time heb jij het kleurenpallet van jouw bedrijf bij elkaar. Dit is je huisstijl.


Je logo, het visitekaartje van jouw bedrijf. Je kunt dit gemakkelijk gratis doen via tools als Canva.com of wanneer je handig bent, met Adobe Photoshop of Adobe inDesign. Ben je nu niet zo handig? Plan dan hier een belletje met ons in. Helpen we je op weg.

Wegwijs in de wereld van online


Nu je je logo, huisstijl en branding in kaart hebt is het belangrijk wegwijs te raken in de wereld van online marketing en socials. Je had misschien wel bedacht een Instagram account aan te maken, of een Facebookpagina, of een website of webshop. Waar kun je het beste mee starten.


First things first. Hier een handig overzicht met een goede volgorde van het opzetten van jouw online marketing machine.


  1. Maak een zakelijke Instagram aan.

  2. Maak een zakelijke Facebookpagina aan.

  3. Meld je bedrijf aan bij Google Business en verifieer jezelf.

  4. Maak een website of laat deze professioneel bouwen voor optimaal resultaat.
De trein van content laten lopen


Nu je de eerste stappen online hebt gezet met het aanmaken van alle accounts, het uitbesteden van je website en je op Google gevonden kunt worden is het belangrijk mensen te vertellen over je bedrijf en zo een community op te bouwen.


Begin met het schrijven van blogcontent, zoals deze, die anderen kan helpen bij het vinden van bijvoorbeeld de juiste dienst of product. Vertel ze over iets spraakmakends in je bedrijf, een mijlpaal. Neem mensen via social media mee in de dagelijkse gang van zaken en zorg ervoor dat je nieuwe mensen bereikt door de juiste hashtags te gebruiken. Zorg dat je volgers berichten delen, liken, opslaan of aan anderen laten zien.


Zo zet je jouw bedrijf van begin tot eind in de picture en zorg je voor een goede online uiting van jouw bedrijf.Wij helpen je op gang


Wij bij Innomarca helpen graag. Of het nu gaat om ondernemers die niet weten hoe ze naar het volgende niveau moeten op online gebied, of dat het gaat om startende ondernemers die in no-time online willen zijn. Plan je afspraak in met een van onze experts, of bel ons. Vinden we leuk!

bottom of page