top of page

De 4Daagse avonturen van Rik en Yannick: Hebben ze de finish gehaald?

Bijgewerkt op: 25 jul.

“Als échte Nijmegenaren moeten we de 4daagse toch een keer hebben gelopen?!” Zo klonk het op kantoor eind 2022. Dat gaan we doen! Zeiden Rik en Yannick, maar wat een avontuur was dat zeg.


Tweehonderd kilometer in vier dagen wandelen. Dat zijn 20.000 voetbalvelden, of 2,5 keer de lengte van de Waal. Na de succesvolle inschrijving zijn de mannen direct begonnen met trainen voor het grootste wandelevenement ter wereld. Eerst 10 kilometer, daarna 20 en al snel 40 kilometer wandelen. Met de trein naar Cuijk en terug wandelen naar Nijmegen. Vorige week was het dan zover. Wij nemen je mee in dit grote avontuur!Dag 1: Let's get things started!

Eindelijk is het zover, dinsdag 18 juli werd de Vierdaagse 2023 afgetrapt. Rik en Yannick staan om 03:45 al klaar bij de start. Op naar een paar lange dagen vertoeven. Gelukkig zijn we er met de paslengte van Yannick in no-time. 😉


De route brengt ons via Oosterhout, naar Elst en via Arnhem en Huissen naar Bemmel en Lent om vervolgens weer de waalbrug over te steken! Met 52 kilometers in de benen was dit ook gelijk de langste route van alle vier de dagen. Dat de vierdaagse niet voor watjes is bleek al na dag een. Yannick kon na de eerst 52 kilometer gelijk naar de blaren behandeling.


Hoe werk je dan tussendoor is de vraag? Nou we zullen eerlijk zijn: Niet. Toch hebben we her en der nog wel eens belletjes opgenomen. Werk compleet loslaten, dat gaat natuurlijk niet!Yannick liggend op de blaren behandeltafel


Dag 2: Roze woensdag, onze dag!


Roze woensdag, de dag die ons bedrijf op het lijf geschreven staat is aangebroken. Met wat kleine pijntjes in de benen stonden we trots in onze felroze Innomarca shirts tussen

47.000 andere wandelaars. Het belooft een zware dag te worden die ons wel op een mooie route brengt.


Vanaf Nijmegen door de Wijchense vennen naar Alverna en via Wijchen en Niftrik naar Beuningen, Weurt en terug naar Nijmegen. Met twee stappen in de benen van de in totaal 48,5 kilometers vroegen we ons toch echt af waar we aan begonnen zijn. Maargoed wij waren vandaag het marketingkanon van Innomarca en dat ging niemand ons afnemen.


Met goed wat kilometers in de benen door de dorpen was het tijd om door Weurt te lopen. Onze knalroze shirts vielen in ieder geval goed op! Hoe leuk is het dat je dan ook met je samenwerkingspartners van Garage Vermeer & Kersten op de foto gaat!


Met wat goede moed voor de laatste kilometers kwamen we een bruisend stadscentrum in waarna we weer netjes op tijd binnenkwamen!Dag 3: Waarom gingen we dit ook alweer doen?

De eerste helft van de Vierdaagse zit erop, vanaf nu wordt het écht zwaar. Weinig slaap, slecht slaapritme en natuurlijk weinig tijd voor Innomarca. Rik en Yannick hebben het er maar zwaar mee.

" Even terug naar de praktische kant van dit verhaal. Zo'n route loop je natuurlijk voetje voor voetje, al helemaal vandaag. "

Dit zijn van die momenten waarop je jezelf af gaat vragen waarom ook alweer begonnen was. Desalniettemin stond er vandaag weer een route van 50 kilometer op het programma die ons vanaf de start via Malden en Plasmolen naar Gennep brengt om vervolgens via het feestje in Groesbeek langs de zevenheuvelenweg naar Berg en Dal te brengen.


Een route waarop de meeste mensen sneuvelen. Houden onze mannen van Innomarca stand?


De route was prachtig met een hoop enthousiaste supporters in Gennep en Groesbeek. Toch gingen de mannen helemaal gesloopt over de finish. We zullen eerlijk zijn. We keken wel een beetje op tegen de laatste dag. Tijd voor herstel!


Hoe ga je dan herstellen voor zo'n laatste dag ?


- Voeten de lucht in

- Biertje erbij

- Massage boeken

- Op tijd slapen (19.30 was toch een beetje de streeftijd)


Op naar de dag waar het allemaal om te doen is, de laatste 50 kilometer met als eindpunt de Via Gladiola!


Dag 4: Op naar de Via Gladiola


De laatste dag van de vierdaagse is dan inmiddels aangebroken. We hebben inmiddels al 150 kilometer in de benen zitten. Ik wil niet zeggen dat we paracetamol als Haribo zijn gaan zien, maar ver zit het er ook niet vanaf. Alles doet pijn de avond ervoor en in de ochtend is het niet veel beter.


Alleen is vandaag alles anders. De laatste 50 kilometer langs 3 provincies gaat als een sneltrein. De benen hebben power en het tempo zit in de benen. Dat begon al met een mooie zonsopkomst:Wanneer we de pontonbrug overkomen in Cuijk begint het feest eigenlijk al gelijk. Vanaf Middelaar gaan we langzaam richting Malden om door te lopen richting de eindstreep.

De eindsprint naar de Via Gladiola: GE NIE TEN!

Als de borden Malden veranderen in Nijmegen en we steeds dichterbij komen begint het grote genieten. Die benen voelen we niet meer na 195 kilometer en de pijn begint steeds meer plaats te maken voor trots en plezier.


We worden met open armen ontvangen door Erik en Meryan van Garage Vermeer & Kersten, die ons woensdag nog een hart onder de riem staken en door andere vrienden en familie.


Wanneer we de laatste meters lopen begint het besef in te dalen: Dit hebben we mooi geflikt!
Terugkijkend op deze ervaring kunnen we een ding met zekerheid stellen: Bij Innomarca geven we niet op!


Of we volgend jaar weer meedoen is een tweede vraag, maar dat we bewezen hebben voor onze doelen te gaan is een feit!


Dankjewel voor het lezen!

bottom of page