top of page

Alles over Black Friday!

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden

Black Friday, de dag na Thanksgiving, wordt gezien als het begin van het seizoen voor kerstinkopen. Vooral in de Verenigde Staten is Black Friday een groots evenement, omdat de meeste werknemers die dag vrij zijn! Voor ondernemers brengt deelname aan Black Friday tal van voordelen met zich mee. Toch zijn er naast de voordelen ook nadelen aan Black Friday.

Om het makkelijker te maken, zetten wij ze graag even op een rijtje!


Waarom Black Friday onmisbaar is voor slimme ondernemers!


Als ondernemer zijn er duidelijke voordelen aan Black Friday. Je webshop kan namelijk een enorme boost krijgen tijdens Black Friday, het is de perfecte kans om je voorraad te verkopen! Black Friday is namelijk meer dan een dag vol kortingen!


Kortingen: Black Friday draait voor klanten vooral om korting, maar wanneer geef je de juiste korting? Als je van plan bent om een superdeal aan te bieden kan je meer dan 30% korting geven! Gewoon een goede deal aanbieden? Ga dan voor 20% korting! Door slim gebruik te maken van de Black Friday kortingen kan je snel van je voorraad af komen en levert dit naast je huidige klanten ook nieuwe klanten op!


Sinterklaas- en kerstinkopen: Black Friday valt altijd aan het einde van november, erg voordelig😉! Voor je klanten is dit het ideale moment om met aantrekkelijke kortingen de sinterklaas- en kerstcadeaus te kopen.


Marketing en promoties: Black Friday is voor ondernemers hét moment om hun bedrijf of merk in de schijnwerpers te zetten. Het actief delen van content rondom Black Friday is niet alleen een kans om te verkopen, maar draagt ook bij aan het vergroten van je klantenbestand. Wil je meer weten over welke contentstrategie het beste aansluit bij je bedrijf? Neem dan hier een kijkje en kom meer te weten over de verschillende content vormen!


Waarom sommige ondernemers bewust afzien van Black Friday.


Drukte en chaos: Hoewel Nederland over het algemeen gespaard blijft van de grote chaos, bestaat er nog steeds het risico van overbelasting op je website tijdens Black Friday. Voorkom dat je webshop eruit ligt wanneer de server overbelast wordt door het aantal bezoekers tijdens Black Friday. Dit kan je voorkomen door gebruik te maken van de juiste hostingpartner met voldoende capaciteit!


Overmatige consumptie: De aantrekkelijke kortingen tijdens Black Friday verleiden veel mensen tot impulsaankopen. Dit betekent dat ze items kopen puur vanwege de korting, zonder dat het eigenlijk noodzakelijk is. Dit gedrag kan resulteren in meer retourzendingen en extra werk.Werknemers: Voor veel bedrijven is het welzijn van hun personeel erg belangrijk. Hierdoor kiezen bedrijven ervoor om niet mee te doen aan Black Friday. Het kan namelijk zijn dat je als bedrijf niet voldoende personeel tot je beschikking hebt, of omdat je je personeel niet met deze drukte wilt belasten.

Mensen die in de drukte over een zebrapad lopen


Kortom,Black Friday kent zowel voordelen als nadelen. Als je als bedrijf zorgt voor voldoende personeel, genoeg capaciteit op je website en de juiste kortingen aanbiedt. Dan kan Black Friday een perfect moment zijn om een enorme boost te krijgen met je bedrijf! Maar er is ook niets mis met het feit dat jij je bedrijf duurzaam naar buiten wilt brengen; ook dit levert je veel voordelen op voor de lange termijn


bottom of page