top of page

5 gratis tools om jou als startende ondernemer online te laten groeien!

Als starter ben je druk bezig met je bedrijf opzetten, klanten werven, online actief zijn en van de daken schreeuwen wat je doet. Deze 5 gratis tools hebben ons enorm helpen groeien!


1. Canva : Het gratis designbureau voor jouw bedrijf!

Als we eerlijk moeten zijn: Canva is essentieel geweest voor de groei van Innomarca.


Canva is by far de beste gratis tool op het internet wat ons betreft. Misschien ook wel de reden dat we pas heel laat zijn overgestapt naar een Pro versie van dit programma. De gratis tool heeft werkelijk alles in een.
Of je nu je visitekaartjes gaat ontwerpen of je social media posts. In Canva selecteer je gemakkelijk een template, past deze aan en je bent ready to go.2. Answer the public: Gratis inspiratie voor je SEO-content!

Als startend ondernemer wil je jouw bedrijf zo snel mogelijk van de grond af krijgen. 10.000 bezoekers op je website of webshop hebben en binnen no-time een klantenbestand groter dan Bol en Coolblue.


We zijn van mening dat organisch groeien een investering is in je bedrijf, waar je met een beetje know-how ook prima zelf mee aan de slag kunt. Maar waar ga je over bloggen? Daar kom je met deze gratis tool perfect achter.

  • Vul het keyword of onderwerp in waarop jij beter wil ranken.

  • Selecteer in welke taal je gaat schrijven.

  • Here we go!

Wat je ontvangt is een mooie mindmap van verschillende thema's waar vragen over zijn. SEO is wat dat betreft heel simpel: Beantwoord jij de vraag het beste die een ander heeft? Dan word je beloont! Zo'n mindmap ziet er als volgt uit:


Mindmap Answerthepublic bij keyword marketing

3. Flaticon: Gratis icons voor je website, in jouw huisstijl!

Ja maar jongens, wat heb ik nu aan icoontjes? Die vraag stelde wij onszelf ook toen we begonnen met het bouwen van onze eigen website. Tot we erachter kwamen dat er enorm veel dingen nou eenmaal betaald zijn. Logisch natuurlijk! Wij geven ook niet alles weg.


Flaticon is wat dat betreft de ideale website als het gaat om gratis icoontjes. Voor je website, maar ook voor andere ontwerpen. Hoe werkt Flaticon?


  1. Vul eenvoudig in waar je naar op zoek bent  1. Selecteer een icon

  2. Verander de kleur, zodat alles in lijn is met je huisstijl

  3. Downloaden!

4. Facebook Business: Socials inplannen!

Inplannen van je social media posts, de grootste tijdsbesparing voor jou als startende ondernemer ooit!


Met Facebook Business of Creator Studio kun je heel eenvoudig al je social media content voor Instagram en Facebook inplannen.


Hoef jij tijdens het eten niet je vork opzij te zetten voor je Insta post!


Deze tool is wat ons betreft dé gratis tool die vaker genoemd wordt in reels van anderen, maar die echt zijn waarde keer op keer bewijst.


Zo staan je statistieken eenvoudig op een rijtje, kun je makkelijk advertenties opzetten en pauzeren en natuurlijk je socials compleet automatiseren.5. Hotjar: Hoe je jouw website kunt verbeteren in een handomdraai!


Hotjar is een mousetracking tool, een watte? Ja precies, een tool die bezoekers op je website volgt.


Waarom is dit nou handig? Hoor ik veel van jullie al denken. Een mooi voorbeeld van de gratis mogelijkheden met Hotjar is dat je kunt zien tot waar je doelgroep scrollt op je website. Heb jij nou belangrijke informatie onderaan je pagina staan en leest niemand het? Dan heb je er natuurlijk niets aan.
Heb je wellicht een call to action button staan op je website, bijvoorbeeld een 'Maak nu een afspraak!' maar ziet niemand je knop? Dan weet je waar je verbeterpunten liggen.


Dit blijft een proces zonder eindpunt en zul je eindeloos moeten optimaliseren. Hoe fijn is het dat de basics van deze tool gratis zijn? Heel fijn!


Deze tools gaan jou als startende ondernemer gegarandeerd helpen bij het groeien van je online business! Wil je sparren met een expert om jouw bedrijf online te laten groeien? Plan dan eenvoudig een kennismakingsgesprek met een van ons via onderstaande planner!

bottom of page